Elbilar
Modeller
Funderar du på att köpa elbil

Mindre buller, mer körglädje och nollutsläpp vid körning.


Elbilar körs av en eller flera elmotorer som enbart drivs av ett elladdat batteri, och är alltså helt eldrivna fordon. Förutom renodlade elbilar finns det även så kallade laddhybrider på marknaden, som delvis drivs av bensin eller diesel och därför har en högre utsläppsnivå.

Den renodlade elbilen, till skillnad från konventionella bilar, saknar avgasrör och ger därför inte ifrån sig några farliga utsläpp. Det är helt enkelt ett utmärkt val för dig som vill bidra till bättre luft och minska din miljöpåverkan.

En stor fördel med elmotorer är att de är väldigt energieffektiva. Elbilen har en verkningsgrad på över 80 procent, vilket innebär att över 80 procent av energin som matas in i elmotorn används till att driva bilen. För att jämföra med en vanlig förbränningsmotor så har de en verkningsgrad på mellan 25 till 35 procent. Detta eftersom majoriteten av energin blir värme istället för att driva bilen. Förutom minskade utsläpp så kan du alltså även minska din bils totala energiåtgång om du väljer en elbil.

Vårt utbud av elbilar

Renault ZOE
Renault Kangoo Z.E
Renault Twizy
Renault ZOE är den första elbilen tillgänglig för allmänheten som kan erbjuda en räckvidd på 400 km enligt NEDC Läs mer
Med en räckvidd på 270 km enligt NEDC* erbjuder nya Renault KANGOO Z.E. marknadens största räckvidd för eldrivna transportbilar. Läs mer
Nyskapande energi. Med Renault TWIZY får du en unik och ren energilösning för livet i stan. Läs mer
2019
Volvo lanserar elbil

Volvo Cars lanserar en ny liten och en större elbil år 2019. Räckvidden blir 30 och 50 mil avslöjar Volvo Cars vd Håkan Samuelsson